joi, decembrie 02, 2004

Tu si eu

Salut.

S-ar parea ca nu mai scriu doar pentru mine, ci si pentru tine.
Acum ca ai inteles ca ma adresez tie, iti spun din nou: Salut!

Dupa doar 2 posturi, deja am strans si critici si laude. Interesant, ce pot spune. Sta in natura umana. A rezultat atat elan cat si sictir. Aveam de gand sa fac un mic pamflet, dar m-am razgandit.

Asadar, draga tu, cititor virtual care-ai poposit aici, poftit sau nepoftit, hai sa-ti spun si astazi ceva, cum probabil eu ma astept sa-ti spun.

O moneda are 2 fete. Este natura monezii. Nu poti avea o singura fata, sau mai multe, nu stau sa explic de ce, doar crede-ma pe cuvant. Asa-i cu orice lucru, inclusiv natura umana. O caracteristica a omului. Interesant. Transpusa in orice-l inconjoara. Dualitate. Oriunde. In orice poate intra in perceptia umana: fizic sau psihic. Un exemplu fizic poate fi partea stanga si partea dreapta a unui om. Un exemplu psihic poate fi definitia binelui si a raului. Un om categoriseste orice ca putand face parte din 2 categorii, care sunt diferite dar impreuna fac un tot. Acest mod de a gandi este profund inradacinat in fiecare dintre noi. Asa ca ar fi fost normal, conform acestei logici, sa te clasific, draga tu, ca facand parte dintr-una din cele 2 categorii posibile de cititori ai blogului meu: invitat sau neinvitat de mine. Aveam de gand sa spun o vorba frumoasa de duh daca-ai fi fost invitat, si o subtila fraza sarcastica daca ai fi fost neinvitat, dar ce sens ar mai avea, de vreme ce oricum nu conteaza, de vreme ce orice categorisire realizabila de natura umana, este, prin originile sale, subiectiva, si deci, susceptibila greselii... (aici parca citez din cineva).

Cert e ca sunt incapatanat, si ca oricum, sa umplu niste biti undeva exista o infinit de mica sansa sa afecteze/deranjeze pe cineva peste ani de acum incolo.

Si ca sa nu fi ocupat timpul tau degeaba uite o cugetare cu sens:
diferenta dintre un conducator si un erou?
amandoi sunt oameni populari, de preferinta barbati, dar mai putin important, deci, care se bucura de mult succes si de aprecierea foarte multor semeni, si care raman multa vreme in memoria acestora. Si totusi, exista o diferenta fundamentala intre ei:
un conducator se defineste prin protejarea oamenilor din jurul lui, in timp ce un erou se defineste prin disparitia oamenilor din jurul lui.
Poate suna putin socant, sa fiu putin mai explicit: un erou, pentru a se remarca ca om deosebit, pentru a se ridica la rangul de erou, trebuie sa reuseasca acolo unde ceilalti esueaza, unde toti ceilalti semeni dispar, cedeaza, si el reuseste; in timp ce un conducator se remarca tocmai prin capacitatea de a aduna mai multi oameni in jurul lui si de a-i coordona catre anumite realizari.
Amandoua tipurile de oameni raman in istorie, aduc contributii valoroase comunitatii, dar sunt pentru totdeauna incompatibile intre ele. Si astfel ma intorc la punctul de plecare al discutiei de astazi: dualitatea.

Cat despre tine,
sper sa...

Niciun comentariu: