vineri, mai 05, 2006

Apreciem forma

Ce suntem noi altceva decat forma.

Scopul nostru este de a aprecia forma in orice forma: fie ca un sir de pixeli pe ecran, fie ca o pictura expusa la Versaille, fie ca o dara de sange ce se prelinge din rana proaspata a unei victime.

Forma ne defineste caci prin ea ne exprimam cea mai mare parte a timpului.
O fereastra pe ecran curatata de elemente decorative neelegante, sau care nu sunt aliniate corespunzator poate face dintr-o persoana o fiinta mai buna. O forma neingrijita arata un spirit insignifiant, bicisnic (sau becisnic, cum scrie la dexonline.ro). O rochie ce atarna ca o carpa pe corpul unei femei, oricat de frumoasa sau inteligenta ar fi aceasta, arunca o pata de dezgust asupra ei, oricat de bine ai cunoaste-o.
Exista in orice persoana o placere estetica vizuala care este prima care dicteaza relatiile de orice fel.

O persona neeleganta, este, din acest motiv, vinovata. Este vinovata impotriva formei, deoarece te-a facut pe tine, o fiinta cu un gust indiscutabil, sa trebuiasca sa simti in centrul ocular ofensa adusa formei.

Nu poti comenta impotriva formei, caci, din cele mai stravechi timpuri, in orice societate, oricat de inapoiata, intotdeauna a existat o forma superioara apreciata global, chit ca se reducea la un lant de oase in jurul gatului.

Forma este pana la urma o exprimare a bucuriei de a trai.

Niciun comentariu: